• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Новорічні та Різдвяні свята в Закарпатті

Новорічні та Різдвяні свята в Закарпатті

2014-01-15

/Files/images/Буковель 2014.JPG

Новорічні та Різдвяні свята в Закарпатті

Новорічні та Різдвяні свята – найкращий час, щоб поїхати туди, де дихається легко і вільно. Найбільш екологічно чисті місця – на Закарпатті. Саме там можна відпочити по-справжньому і отримати заряд енергії, бадьорості, позитиву на цілий рік.

Дергачівська ДЮСШ вже 8 років поспіль для школярів Дергачівського району організовує дозвілля в с. Чорна Тиса, що на Закарпатті. У цьому році учні Безруківського та Козачолопанського НВК, Пересічанської ЗОШ Дергачівщини побували на Рахівщині.

Підкорити найкрутіші лижні спуски Драгобрату і Буковелю, промчавши повз вікові ялини. Скупатися в гарячій мінеральній воді – просто неба(м. Берегово), в розпал зими!Або ж погуляти осяяними гірляндами вуличками разом з веселою юрбою ряджених, які співають веселі колядки і славлять Різдво… Усе це – Новорічні та Різдвяні свята в Закарпатті, в Чорній Тисі.

Все більше дергачівців прагнуть сюди на Новий рік і Різдво. Адже дуже цікава програма перебування під час цієї подорожі. Сюди діти приїхали подихати чистим повітрям, помилуватися первозданною природою, покататися на лижах, відвідати вражаючі замки, побачити вертепний театр, долучитися до традицій і насолодитися смачною місцевою кухнею. Варіантів безліч – на будь-який смак.

Для учнівської молоді була організована екскурсія Львовом, катання на лижах та сноубордах в Буковелі і Драгобраті(самому високогірному гірськолижному курорті в Україні). 1 січня відбувся запланований одноденний похід з підкоренням полонини Погарської(1445 м). Молодь побувала на екскурсіях в с. Ясиня і м. Яремче. Під час перебування на Закарпатті учні відвідали мінеральної газованої води з джерела в с. Кваси, побували в географічному центрі Європи поблизу Рахова, де встановлено пам´ятний знак зі стелою. Поруч із символічною стелою майорять прапори європейських країн-членів Європейського Союзу, утворюючи алею. Вона створена у 2005 році і підкреслює його символічність. Поряд колиба-музей з широкою колекцією автентичних гуцульських предметів побуту, сільсько- та лісогосподарського реманенту, предметів вжитку тощо. В місті Берегово побували в унікальному музеї Берегівщини, відвідали термальні басейни. На завершення ознайомилися з угорськими стравами і побувавши в Мукачевському замку вирушили на Дергачівщину.

У школярів, крім того, ще була зустріч з колядою, можливість пограти на трембіті. У музеї с. Ясіня діти побували гуцулами, одягнувшись у національні костюми. Цікавою була поїздка до водоспаду Гук і на завершення екскурсії Львовом.

Незважаючи на таку насичену програму перебування та кількість екскурсій і поїздок особливо вразила відповідь на питання до дітей: «Що найбільше сподобалось? - Це люди, гостинний гуцульський народ, який на кожному кроці для гостей Дергачівщини своєю гостинністю, увагою, щедрістю намагався зробити свято.

Школярі з задоволенням будуть згадувати цю поїздку і вчителів, які їх супроводжували – Гаврішкевич І. В.(Безруківський НВК), Лобойко Т. П. (Козачолопанський НВК), Бойченка В. І.(Пересічанська ЗШ).

Кiлькiсть переглядiв: 151