День ЦО

2011-04-22

/Files/images/0,3.jpg

Згідно плану організації цивільної оборони відділу освіти Дергачівської районної державної адміністрації 22 квітня 2011 року на базі Пересічанської ЗШ І-ІІІ ст. був проведений науково-практичний семінар для начальників штабів цивільної оборони закладів освіти району на тему «Проведення показового Дня Цивільної оборони в навчальному закладі. Злагодженість дій різних формувань при загрозі і ліквідації надзвичайної ситуації». Участь в семінарі взяли – Єрьомін О.Г., секретар обласної евакуаційної комісії ,Лазарєв Г.Ю.,перший заступник голови Дергачівської районної державної адміністрації , Малиніна Т.В.,начальник відділу освіти районної державної адміністрації , працівники відділу районної державної адміністрації з питань надзвичайних ситуацій, керівники районних служб та організацій.

/Files/images/0,2.jpg/Files/images/0,1.jpg

Відкрила роботу семінару Малець Н.С. , начальник штабу ЦО відділу освіти Дергачівської РДА . Директор Пересічанської ЗШ - Лузан В.О. презентував роботу закладу з питань цивільного захисту та безпечної життєдіяльності. Також учасники семінару відвідали уроки з теми «Умови виникнення пожеж та їх наслідки» в 5 класі вчитель Святенко А.О., «Надання першої медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях»

в 10 класі вчитель Білоусова О.П., на яких учні навчились практичним діям при виникненні надзвичайних ситуацій. Роботу юних гуртківців «Дружин юних пожежних-рятувальників» презентували учасники шкільної агітбригади на тему «Людина в надзвичайній ситуації».

Кульмінацією семінару стало відпрацювання злагоджених дій різних формувань при виникненні надзвичайної ситуації – пожежі в шкільній спортивній залі. Навчальний сигнал про небезпеку прозвучав об 11.40 і через 4 хвилини всі, хто знаходився в школі були евакуйовані на спортивний майданчик. На виклик директора школи через 10 хвилин прибули робітники районних електромереж та районної філії ВАТ «Харківгаз» для відключення джерел енергопостачання, працівники «Швидкої допомоги», міліції та пожежної частини. Навчальна пожежа була ліквідована в найкоротший термін на очах учнів школи та учасників семінару. При підведенні підсумків семінару були відзначені злагоджені дії всіх районних служб при ліквідації надзвичайної ситуації .

Традиційно 26 квітня у всіх закладах освіти був проведений єдиний День Цивільної оброни з відпрацюванням дій при загрозі виникнення надзвичайної ситуації та проведення евакуаційних , протипожежних та медико-санітарних заходів.

Кiлькiсть переглядiв: 187