Герої не вмирають!

2016-10-13

/Files/images/2016/колодій2 jpg.jpg

Я не піду у Вічність, не піду,

А просто полечу в життєвий вирій.

Під кулі своїм тілом упаду

За Україну, рідних і за віру.

Такими рядками поезії Ю.Ситника розпочався у Пересічанському НВК урочистий мітинг з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь випускника Пересічанської школи, Героя України, Колодія Сергія Володимировича.

/Files/images/2016/колодій 0.jpg

/Files/images/2016/колодій.jpg

На урочистостя були присутні: Голова Дергачівської районної державної адміністрації О.О.Політуха, Голова Дергачівської районної ради Г.Ю.Лазарєв, помічник Народного депутата України В.М. Кацуби А.М. Луханін, військовий комісар Дергачівського РВК підполковник Тріщенко В.М.,майор факультету танкових військ М.В.Мосійчук, Зонов О., селищний Голова Пересічного М.Є.Чалий, селищні Голови смт Солоницівка та смт Вільшани, начальник відділу освіти Дергачівської районної державної адміністрації О.В.Колесникова, представники Дергачівської районної спілки воїнів АТО, представники цивільного корпусу "АЗОВ", радник Голови Дергачівської РДА О.С. Осадчий,Голова спілки воїнів "афганців" Пересічного Г.М. Муренець, матері та рідні загиблих в АТО воїнів Колодій Н.М., Колодій В.В.,Пакало Н.І, Саїпова В.О., Тімченко Г.М.,Курилко О.В., Курилко М.С.,Курилко К.С., учителі, учні школи, громадськість селища.

У знак великої шани рідним загиблих було вручено медалі "За оборону рідної землі" та матеріальну допомогу.

Відкривали меморіальну дошку: мама Колодія Сергія Володимировича - Наталія Миколаївна та учні 10 класу.

С.В. Колодій присвятив усе своє життя військовій справі. Успішно закінчив Харківський інститут танкових військ, отримав спеціальність інженера -механіка, офіцера управління тактичного рівня. Був офіцером 93 окремої механізованої бригади, учасником АТО, командиром роти. У своєму останньому бою він віддав своє життя, врятувавши життя двадцятьом своїм бійцям.

За героїчний вчинок указом Президента України від 6 жовтня 2016 року капітана Колодія С.В. посмертно було нагороджено орденом Богдана Хмельницького. 23 серпня 2016 року за особисту мужність, героїзм, вірність військовій присязі, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України йому присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка"

До Пересічанського НВК завітали і військовослужбовці 3-ого окремого полку спеціального призначення м. Кропивницького, які разом із Сергієм обороняли Донецький аеропорт і добре його знали. Вони відзначили, що Сергій Володимирович був справжнім офіцером і надійним другом, вимогливим і справедливим, розумним і розсудливим командиром. Був людиною, для якої найголовнішими якостями були честь офіцера і обов'язок.

Найвищою нагородою для тих, хто уцілів, є життя, а для загиблих - пам'ять.

Допоки ми живі - житиме пам'ять про наших героїв. Сергій Колодій з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів, нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні./Files/images/2016/колодій1.jpg

Відеоматеріали за посиланням:

http://atn.ua/obshchestvo/ne-skazal-materi-chto-edet-na-voynu-i-geroicheski-pogib-v-boyu-na-harkovshchine-otkyli

За матеріалами: http://peresichne.edu.kh.ua/novini shkoli/id/361

Кiлькiсть переглядiв: 148