Ніч науки

2015-09-28

/Files/images/01092015/DSC04593.JPG

Харків має дуже великий потенціал у сфері науки і жодний інший захід не підходить так гарно до міста, як Ніч науки. Головна її принада і відмінність від традиційних Днів відкритих дверей полягає в тому, що відвідувачі змогли брати участь в експериментах, у майстер класах, відвідати музеї вузів, познайомитися з навчальними програмами, викладачами і взагалі визначитися з майбутньою професією, обравши певний факультет.

Випускники 2016, а це учні Подвірського НВК та Солоницівського колегіуму відвідали Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» та Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна у рамках заходу Ніч науки.

Делегацію району чекали з нетерпінням і зустрічали радо. Екскурсоводами впродовж всієї подорожі університетом були студенти вузів. В програмі презентація факультетів, подорож до спортмайданчику, де викладачі вузу запропонували під їхнім наглядом позайматися степ-аеробікою, пограти в гольф, прослухали лекцію про користь спорту. Одразу після фізкульт години делегацію району запросили до музею, де учні дізналися про історію університету, досягнення студентів та викладачів. Дуже цікавим для випускників стало практичне заняття – бізнес-гра «Корпорація».

Другою зупинкою став Харківський національний університет імені

В.Н. Каразіна. Це один із найстарших університетів Східної Європи. Учні мали змогу відчути себе великими фізиками та біологами: із задоволенням взяли участь у цікавих дослідах. У музеї історії вузу написали враження в книзі відгуків і побажань.

Вечір був вражаючим, всі були задоволені. Панувала тепла та дружня атмосфера. Учні отримали багато цікавої та потрібної інформації.

Час летить, а разом з ним – змінюється життя суспільства: переосмислюються стереотипи, з’являються нові тенденції, зокрема в освіті. Майбутні випусники Дергачівщини дуже вдячні за можливість ознайомитися з цими тенденціями, мати можливість самостійно обрати майбутню професію, адже займатися улюбленою справою і досягати певних успіхів – це є головним пріоритетом.

Дякуємо усім за чудову організацію.

/Files/images/01092015/DSC04592.JPG

/Files/images/01092015/DSC04614.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 163