Профорієнтаційна робота

2014-11-26

/Files/images/MI/1DSC_2060.jpg

Вибір професії – дуже важливий крок у житті кожної людини і від цього кроку залежить все її подальше життя. Молодь обирає для себе ВУЗ, де буде здобувати вищу освіту, але є учні, які не можуть визначитися ким би хотіли стати.

Вже 14 років поспіль діє угода про співпрацю між відділом освіти Дергачівської районної державної адміністрації та Харківським університетом внутрішніх справ, в рамках якої проводяться єдині уроки, тижні права, заняття правознавчих курсів, зустрічі з курсантами та викладачами НУВС. Дієву допомогу здійснює почесний ректор НУВС Олександр Маркович Бандурка. На базі Дергачівського ліцею №2 функціонували класи з юридичним направленням.

Профорієнтаційний захід для учнів 11 класів навчальних закладів Дергачівського району, що відбувся 26.11.2014р. на базі Солоницівської гімназії №3 не став винятком організованої та результативної роботи з метою роз’яснювальних особливостей щодо професії правоохоронця в Україні.

На заході були присутні почесні гості: Горбачов Сергій Євгенович –Харківський національний університет внутрішніх справ, Московець Валерій Іванович – декан факультету права та масових комунікацій, голова ветеранської організації Дергачівського РВ, Мартиненко Юрій Валерійович - інспектор УКЗ Головного управління МВС України в Харківській області,

Ключник Андрій Сергійович – начальник сектору кадрового забезпечення Дергачівського районного відділу, Романюк Дмитро Андрійович- начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Солоницівського відділу міліції.

Досвідчені працівники правоохоронних органів кваліфіковано, змістовно проінформували школярів відносно правил вступу до університету, презентували фільм про вищий навчальний заклад, розповіли про особливості професії правоохоронця.

Обрати професію на все життя — це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше — перед собою. Відповідальність перед собою, мабуть, найважливіша, і полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Бо тільки сама людина може побачити, до чого в неї більший хист, до чого відчуває вона покликання. Якщо ви оберете собі нелегку, але почесну професію вартового Закону, то на Вас буде покладено відповідальну і благородну місію – захищати життя і здоров’я людей, їхні права та свободи, інтереси держави і суспільства від протиправних зазіхань, боротися зі злочинністю, пильнувати мир та спокій у країні.

/Files/images/MI/1DSC_2078.jpg

/Files/images/MI/1DSC_2062.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 224