Увага! Обережно – сказ щурів!

2017-09-06

/Files/images/2017/kartinki/кріса.jpg

Увага! Обережно – сказ щурів!

Сказ – це тяжке інфекційне захворювання, яке впливає на нервову систему і часто закінчується смертю хворого. Це захворювання можуть переносити щури шляхом укусу.

Захворювання, які передаються гризунами, відносяться до числа небезпечних інфекційних захворювань, які можуть передаватися як від паразитів, які переносяться щурами та мишами (кліщі, блохи), так і через неякісну воду і неякісні продукти харчування. Найбільш небезпечне захворювання, яке поширюється гризунами, щурами – сказ.

Всі хвороби, які передаються щурами і мишами дуже небезпечні для людського організму. Варто пам'ятати про те, що за своїм здоров'ям повинна стежити сама людина. Потрібно постійно проводити заходи щодо профілактики таких небезпечних інфекцій.

Слідкувати, щоб у будинку не заводилися гризуни, проводити дератизаційні обробки приміщень. Треба бути уважними до своєї гігієни – мити руки з милом після відвідування вулиці і перебування на природі, не варто пити воду сумнівної якості, обробляти овочі і фрукти, обстежувати домашніх вихованців на предмет інфекцій, які передаються гризунами, періодично проводити обстеження у лікаря, здавати необхідні аналізи на наявність паразитів і інфекцій.

26.08.2017 року на території Русько-Лозівської сільської ради щур укусив дівчинку 12 років. Труп щура було направлено до відповідних служб, де отримано позитивний результат на сказ. Дитина була госпіталізована до Харківської лікарні. Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації були введені карантинні обмеження на території Русько-Лозівської сільської ради. Закінчення проведення заходів та зняття карантину планується на 28 жовтня 2017 року.

Будьмо пильними та обережними!

Кiлькiсть переглядiв: 401