• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Зустріч з головами батьківських комітетів

Зустріч з головами батьківських комітетів

2017-07-11

/Files/images/2017/слухання 3.JPG

10.07.2017 за ініціативою відділу освіти, за підтримки голови Дергачівської районної державної адміністрації Жидкова К.С. відбулася зустріч начальника відділу освіти Колесникової О.В., фахівців відділу освіти та головами батьківських комітетів навчальних закладів , розташованих у м. Дергачі.

/Files/images/2017/слухання 1.JPG

Учасниками заходу стали :

Гужвинська Вікторія Іванівна (Дергачівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний заклад»Дергачівської районної ради Харківської області),

Маслій Світлана Іванівна (Дергачівський ліцей №2 Дергачівської районної ради Харківської області),

Пархоменко Ольга Іванівна (Дергачівська гімназія №3 Дергачівської районної ради Харківської області),

Земляна Аліна Сергіївна (Дергачівський навчально-виховний комплекс Дергачівської міської ради Харківської області) ,

Іванова Юлія Орестівна (Дергачівський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 1 «Калинка» комбінованого типу Дергачівської міської ради Дергачівського району Харківської області),

Михайловська Світлана(Дергачівський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 2 «Лелеченька» комбінованого типу Дергачівської міської ради Дергачівського району Харківської області),

Волкова Аліна Євгенівна (Дергачівський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 3 «Сонечко» комбінованого типу Дергачівської міської ради Дергачівського району Харківської області).

/Files/images/2017/слухання 2.JPG

Зустріч відбулася за присутності першого заступника голови Дергачівської РДА І.Б. Гаплевської, інспектора ювенальної превенції Дергачівського районного відділу поліції Кулика О.О. Були запрошені депутати Дергачівської районної ради (усього 7 осіб), з яких 4 стали активними учасниками заходу: Зєнькова Ніна Олексіївна, Байстрюченко Євгенія Миколаївна, Зайцев Андрій Олегович, Піддубний Костянтин Сергійович.

/Files/images/2017/слухання 4.JPG

Обговорювалось питання, що було актуалізовано на прийомі у заступника голови ХОДА А.В.Бабічева делегацією батьків і депутатом Дергачівської районної ради А.В. Бангеним, яке звучить у численних зверненнях депутата Бангена А.В., в окремих зверненнях батьків в адміністрацію району. А саме – щодо збору коштів з батьків, благодійності у навчальних закладах , порушення вимог щодо звітності про благодійну допомогу з боку батьківських комітетів та керівників установ освіти тощо.

Зустріч пройшла жваво, та конструктивно. Протягом 1 години 45 хв під відеопротокол дискутували батьки, депутати, представники апарату державної влади. Важливо :спрацювали без напруження з чітким колегіальним бажанням вийти на модель взаємодії, яка б сприяла довірі між суб’єктами та спонукала до прозорості дій. Начальник відділу освіти Колесникова О.В. довела до відома присутніх позицію районної державної адміністрації у цілому, свою особисто щодо даного питання та оприлюднила наказ по відділу освіти від 03.07.2017 №154 «Про заборону збору та обігу коштів у навчальних закладах Дергачівського району», що повинен стати орієнтиром для роботи і в колах громадськості м. Дергачі та в районі в цілому.

Перший заступник голови Дергачівської РДА І.Б.Гаплевська висловила підтримку управлінському рішенню по відділу освіти та зауважила на необхідності влади і громадськості знаходити взаєморозуміння у питаннях, які ще потребують унормованості на рівні держави.

Матеріали звернень окремих батьків будуть передані за належністю у відповідні органи державного нагляду, про що заявникам буде повідомлено особисто. Результати роботи правоохоронних органів стануть підставою для прийняття відповідних рішень щодо окремих керівників навчальних закладів.

Відеоматеріал Зустріч з головами батьківських комітетів 10 07 2017

Кiлькiсть переглядiв: 335