ЗНО – 2017 стартує 23 травня 2017 року!!!

2017-05-19

/Files/images/2017/zno/ЗНО 1.png

Згідно чинного законодавства державна підсумкова атестація (ДПА) випускників 2017 року для отримання Атестата про повну загальну середню освіту проводиться у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з трьох предметів: української мови та літератури (обов’язково), математики/історії України (за вибором випускника), та третього предмету за вибором випускника. Отримані результати виставляються у Додаток до атестату. Читати далі…

Допуск учасників до пункту ЗНО починається о 10.15 та припиняється о 10.50.

У разі несприятливих погодних умов учасники повинні бути допущені до вестибюля пункту ЗНО завчасно.

Учасник для допуску до пункту ЗНО має пред’явити:

1)Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання (далі – Сертифікат);

2)паспорт або інший документ, назва, серія (за наявності) та номер якого зазначені в Сертифікаті;

3)запрошення-перепустку для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.

Копії Сертифіката, паспорта або іншого документа, назва, серія (за наявності) та номер якого зазначені в Сертифікаті, не дають права на допуск учасника до пункту ЗНО.

Учасники, які запізнилися, до пункту ЗНО не допускаються.

1.При вході до аудиторії інструктор:

1)проводить повторну ідентифікацію учасника за наданим Сертифікатом і документом, назва, серія (за наявності), номер якого зазначені в Сертифікаті, а також перевіряє наявність його прізвища, імені, по батькові та номер Сертифіката в аудиторному списку учасників;

2)указує учаснику його робоче місце (відповідно до Аудиторного протоколу й індивідуальної паперової наліпки);

3)попереджає учасників про необхідність залишити речі, що не передбачені процедурою зовнішнього оцінювання (верхній одяг, парасольки, сумки, книжки, калькулятори, вимкнуті мобільні телефони, інші електронні прилади, а також окремі елементи, які можуть бути складовими відповідних технічних засобів чи пристроїв, друковані або рукописні матеріали), у спеціально відведеному місці.

У разі наявності в учасника дозволених пристроїв медичного призначення, він повинен повідомити про це працівникам пункту ЗНО до початку виконання сертифікаційної роботи.

Учасник тестування повинен:

- прослухати Типову промову інструктора;

- покласти на край свого робочого стола Сертифікат і документ, назва, серія та номер якого зазначені в Сертифікаті;

- перевірити якість друку зошита;

Якщо учасник виявив невідповідність номерів, зазначених на індивідуальній паперовій наліпці, зошиті із завданнями сертифікаційної роботи та наліпці(ах) зі штрих-кодом, наклеєній(их) на бланку(ах) відповідей, то він має повідомити про це інструктору.

Учасники позначають номер зошита у відповідному місці бланка відповідей. Всі позначки робляться знаком Х ;

Забороняється виносити матеріали зовнішнього оцінювання з аудиторії.

Якщо учаснику потрібно вийти з аудиторії, то він повинен залишити на робочому столі бланк(и) відповідей, поклавши його(їх) заповненою стороною донизу, та закритий зошит.

Час, який учасник провів за межами аудиторії, не додається йому до часу, відведеного на виконання сертифікаційної роботи.

Після завершення виконання сертифікаційної роботи учасник повинен здати старшому інструктору бланк(и) відповідей, що відразу вкладається(ються) до пакета для відправлення матеріалів. Факт передання учасником бланка(ів) відповідей підтверджується його підписом в Аудиторному протоколі.

Зошит учасник повинен залишити на своєму робочому місці, після цього він може вийти з аудиторії або перебувати в ній до моменту отримання цього зошита, дотримуючись установлених норм поведінки.

Протягом 30 хвилин після завершення зовнішнього оцінювання в пункті ЗНО учасники можуть отримати свої зошити в аудиторії або вестибюлі пункту ЗНО (зошити, за якими не звернулися учасники, зберігаються протягом одного місяця в навчальному закладі, на базі якого функціонував пункт ЗНО).

Учасник позбавляється права на продовження виконання сертифікаційної роботи, якщо він:

1)має небезпечні предмети та/або речовини, що становлять загрозу для життя та здоров’я учасників;

2)псує майно закладу чи осіб, які перебувають у пункті ЗНО;

3) протягом часу, відведеного для виконання сертифікаційної роботи:

має при собі та/або на робочому місці засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також окремі елементи, які можуть бути складовими відповідних технічних засобів чи пристроїв, друковані або рукописні матеріали, інші засоби, предмети, прилади, що не передбачені процедурою зовнішнього оцінювання (крім дозволених пристроїв медичного призначення, про наявність яких учасник повідомив працівникам пункту ЗНО до початку виконання сертифікаційної роботи);

4) заважає іншим учасникам виконувати сертифікаційну роботу;

5) спілкується з іншим учасником під час виконання сертифікаційної роботи;

6) списує відповіді на завдання сертифікаційної роботи в іншого учасника;

7) виносить з аудиторії матеріали зовнішнього оцінювання (зошит із завданнями сертифікаційної роботи, його окремі аркуші, бланк(и) відповідей);

8) не виконує вказівки та вимоги працівників пункту ЗНО щодо процедури проходження зовнішнього оцінювання.

Учасник, стосовно якого прийнято рішення позбавити права на виконання сертифікаційної роботи, повинен здати бланк(и) відповідей старшому інструктору та залишити аудиторію.

Після оформлення Акту про порушення учасник повинен залишити пункт ЗНО.

Якщо учасник виявив порушення процедури проведення зовнішнього оцінювання, він має право до моменту виходу за межі пункту ЗНО подати апеляційну заяву про порушення процедури проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Дотримання правил складання ЗНО, знання предмету, організованість під час виконання завдань обов’язково допоможуть Вам скласти зовнішнє незалежне оцінювання УСПІШНО!!!

Кiлькiсть переглядiв: 230