• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «ЯРМАРОК ПРОФЕСІЙ» - СТАРТ ДО ПРОФЕСІЙНИХ ПЕРЕМОГ

«ЯРМАРОК ПРОФЕСІЙ» - СТАРТ ДО ПРОФЕСІЙНИХ ПЕРЕМОГ

2017-04-19

/Files/images/2017/цз1.2.jpg

Дергачівським РЦЗ спільно з відділом освіти Дергачівської РДА за сприяння Харківського обласного центру зайнятості було організовано і проведено «Ярмарок професій», який відвідали 300 учнів 9-х та 11-х класів з 15 навчальних закладів нашого району, а саме: Козачолопанського НВК, Ветеринарного НВК, Великопроходівського НВК, Русько-Лозівського НВК, Цупівського НВК, Прудянської ЗОШ, Черкаськолозівської ЗОШ, Дергачівського НВК «ЗШ-ДЗ», Слатинського НВК, Безруківського НВК, Малоданилівського ліцею, Токарівського НВК, Дергачівської гімназії №3, Дергачівського ліцею №2, Дергачівської вечірньої (змінної) школи.

/Files/images/2017/цз3.jpg

Також, 18 квітня на базі Солоницівської гімназії №3 в профорієнтаційному заході взяли участь 250 учнів з 6 навчальних закладів (Пересічанської ЗОШ, Вільшанської ЗОШ, Солоницівської гімназії №3, Солоницівської ЗОШ №2, Подвірського НВК, Солоницівського колегіуму).

/Files/images/2017/IMG_цз1.1.JPG

Свої освітні послуги презентували 15 навчальних закладів м. Харкова, серед яких: Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П. Василенка, Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківський національний університет радіоелектроніки, Національний фармацевтичний університет, Харківський національний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди та інші. Учасники ярмарку знайомили школярів з інформацією про свої навчальні заклади: перелік професій, за якими ведеться підготовка, розташування, навчально-матеріальна база, дозвілля та творчість студентів, можливості застосування отриманих знань та навичок.
До участі в заході була запрошена Нагорна Т.М., фахівець з навчання Харківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, за консультацією до якої звернулись 15 учнів, що мають додаткові гарантії в організації професійного навчання.
Присутні мали змогу також отримати повну консультацію про можливість та умови навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості від психолога Харківського центру професійно-технічної освіти – Мостепан Т.В..

Учні, що ще не визначились з подальшим професійним шляхом були запрошені до проходження психодіагностичного комп’ютерного тестування для визначення професійних схильностей з отриманням рекомендацій щодо подальшого вибору професій та напрямків навчання.
Активну участь в спілкуванні з представниками вищих та професійно-технічних навчальних закладів взяли батьки випускників.

За доброю традицією, кожен учасник заходу за бажанням міг залишити відгук про проведений захід. Такий формат проведення профорієнтаційних заходів дає можливість за короткий час надати максимум необхідної інформації великій кількості випускників. На думку відвідувачів, такі заходи дають змогу, якщо й не визначитися з вибором майбутнього фаху остаточно, то, в будь-якому разі, зробити перші кроки в цьому напрямку.

Кiлькiсть переглядiв: 216