• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбулось виїзне засідання РМО вчителів української та російської мови та літератури

Відбулось виїзне засідання РМО вчителів української та російської мови та літератури

2016-10-19

/Files/images/2016/rmo/19102016/CIMG6806.JPG

Відбулось виїзне засідання районного методичного об’єднання вчителів української та російської мови та літератури. За підтримки відділу освіти та профспілкової організації вчителі району відвідали музей А.С. Макаренка та Гната Хоткевича.

Відвідування історичних місць рідного краю схоже на причастя, після якого відчуваєш легкість на душі, бажання творити добро. Такі зустрічі переповнюють душу відчуттям гордості за рідну землю, за людей, які тут жили і творили.

Саме такі зустрічі відбулися 11жовтня 2016 року у вчителів-філологів Дергачівського району. Перша зустріч пройшла в музеї яскравого представника педагогічної науки, письменника Антона Семеновича Макаренка. Діяльність цієї незвичайної людини пов’язана з Дергачівським районом, де він з 1927 року працював завідувачем Курязької колонії. Система виховання, створена Макаренком не втратила актуальності і сьогодні. Переглянутий фільм, розповідь екскурсовода ще раз нагадали: «Відповідальність перед дітьми— це відповідальність перед історією; сьогоднішні діти— це завтрашня історія, завтрашнє майбутнє людства, нашої великої справи».

Друга зустріч підтвердила слова: «Нашого цвіту — по всьому світу», бо відбулася вона в Харківському районі, де в селищі Високе знаходиться музей-садиба українського письменника, історика, бандуриста, композитора, мистецтвознавця, етнографа, педагога, театрального і громадсько-політичного діячаГната Мартиновича Хоткевича (літературний псевдонім Гнат Галайда). Життя цієї дивовижної людини тісно пов’язане з Дергачівщиною, де Хоткевич організував сільський театр, працював викладачем української мови та літератури в Деркачівському зоотехнікумі.

Доля Хоткевича – це трагічна доля Патріота, Громадянина, Людини.

Зачаровані і натхненні поверталися ми з цього виїзного семінару. Кожен планував, як використає одержану інформацію на уроках чи виховних годинах. А організаторам заходу: начальнику районного відділу освіти Колєсніковій О.В., голові профспілок освітян Сєренко В.М., методистам районного відділу Щербаченко Л.О. та Поставничій Л.В. хочеться висловити слова подяки і сподівання, що виїзні семінари будуть сприяти підвищенню професійного рівня педагогів району.

/Files/images/2016/rmo/19102016/CIMG6779.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 146